ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.ΚΑΒΑΛΑΣ

Δ.Τ. Ιατρικών Συλλόγων

ΚΑΒΑΛΑ 20/3/2020

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας μετά τη χθεσινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Μελών του ανακοινώνει.

Κανένα ιδιωτικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο στο Νομό Καβάλας δεν πραγματοποιεί την εξέταση για τη διάγνωση του Κορωνοϊού COVID-19 και σε περίπτωση που αλλάξει, θα ενημερωθεί άμεσα το κοινό.

Σε ότι αφορά το νησί της Θάσου, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συνιστά να περιοριστούν αυστηρά οι μετακινήσεις από και προς το νησί, μόνο στους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι δεν πρέπει να μετακινούνται χωρίς ιδιαίτερο λόγο παρά μόνο για λόγους υγείας και εργασίας, στους μεταφορείς τροφίμων  και άλλων προϊόντων .

Οι απολυμάνσεις σε χώρους που θα παραμείνουν κλειστοί για χρονικό διάστημα άνω 10 ημερών δεν χρειάζονται.

Οι απολυμάνσεις άνευ αποδεδειγμένης παρουσίας επιβεβαιωμένου κρούσματος σε Δημόσιους χώρους και Υπηρεσίες βιβλιογραφικά είναι ελάχιστα αποτελεσματικές

Το σκεύασμα το οποίο έχει ως δραστική ουσία τη Χλωροκίνη, που θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία του Κορωνοϊού, θα χορηγείται ΜΟΝΟ με ιατρική συνταγή και δεν αφορά το ευρύ κοινό. Παράλληλα τονίζεται ότι καμία αντιβίωση δεν ενδείκνυται ως θεραπεία για τον Κορωνοϊό.

Συνιστάται να απαγορευθεί το επισκεπτήριο σε ιδρύματα (κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, γηροκομεία κ.τ.λ.)  πάσης φύσεως, όπου συγχρωτίζονται πολίτες ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες και μη.

Όσον αφορά το Κ.Φ.Μ.Π. για την προστασία των ανθρώπων που φιλοξενούνται θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και να περιορισθεί  στο ελάχιστο η κινητικότητά τους.

Ευχαριστεί θερμά όσους αιμοδότησαν και συνεχίζει τις έκτακτες εθελοντικές αιμοδοτικές δράσεις για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και καλεί τους συμπολίτες να συνδράμουν σ΄ αυτήν την προσπάθεια.

Ζητά από το Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών:

  • την άμεση λήψη ανακουφιστικών μέτρων αποζημίωσης για τα ιδιωτικά Ιατρεία και Εργαστήρια, καθώς η συνέχιση της λειτουργίας τους είναι ζωτικής σημασίας για την αποσυμφόρηση του κρατικού τομέα
  • την άμεση εξόφληση όλων των οφειλών στους εργαζόμενους Ιατρούς στον κρατικό τομέα – την θέσπιση ουσιωδών μισθολογικών αυξήσεων αυτών
  • την άμεση πρόσληψη Επικουρικών Ιατρών από τους καταλόγους των κατά τόπους ΥΠΕ, παρακάμπτοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια και γενικά την πρόσληψη όλου  του αναγκαίου Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για να λειτουργήσουν με επάρκεια τα Τ.Ε.Π, οι Μ.Ε.Θ (να ανοίξουν και άλλα κρεβάτια) αλλά και οι δομές Π.Φ.Υ .
  • να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας(Μ.Ε.Θ.) ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών με Κορωνοϊό (αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό, κ.λ.π.).
  • να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κ.λ.π), σε όλο το  Ιατρονοσηλευτικό.
  • να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον Κορωνοϊό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ομόφωνα αποφασίζει να εξουσιοδοτηθεί η Πρόεδρος και ο Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ώστε να ανοιχθεί ειδικού σκοπού λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου ο Σύλλογος να δέχεται δωρεές από οιονδήποτε θέλει να συνδράμει στην αγορά εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, των επιτακτικά αναγκαίων αναλωσίμων (πχ μάσκες, γάντια, ποδιές, στολές, αντισηπτικά κ.τ.λ.)και ιατρικών μηχανημάτων, με τα οποία θα προμηθεύσει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τους Ιδιώτες Ιατρούς του Νομού στον αγώνα τους κατά της πανδημίας του Κορωνοϊού COVID-19.IBAN: GR55 0172 2450 0052 4509 9314 908

              Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ                             ΑΛΕΞΙΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *