ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΣΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοινώσεις

Λάρισα, 18-3-2020

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΣΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19

Από την αρχή της πανδημίας, οι γιατροί του ιδιωτικού και κρατικού τομέα μάχονται με αυταπάρνηση εναντίον του κορωναϊού στην πρώτη γραμμή, μαζί με όλους τους υπόλοιπους υγειονομικούς. Δέχονται τις περισσότερες «σφαίρες» και έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες, σωματικές και υλικές.

Παρόλα τα μέτρα προφύλαξης η διασπορά του ιού στο υγειονομικό σώμα είναι αναπόφευκτη, με τις γνωστές συνέπειες. Για τους λόγους αυτούς, οι μεν γιατροί του ΕΣΥ θα πρέπει να ανταμειφθούν από την πολιτεία με έξτρα αμοιβή οι δε αυτοαπασχολούμενοι γιατροί του ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι ιδιωτικές μονάδες ΠΦΥ  που απασχολούν και προσωπικό, θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης οικονομικής ενίσχυσης από την πολιτεία και κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων που απασχολούν .

Ο ΠΙΣ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι και η ΟΕΝΓΕ θα πρέπει να ασκήσουν πίεση προς τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να προκύψουν συγκεκριμένα οικονομικά ωφελήματα ως ελάχιστη επιβράβευση του έργου τους και της εν γένει προσφοράς τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα περιπέσουν στη δύνη της εξουθένωσης, της απαξίωσης και της αδυναμίας ομαλής άσκησης του λειτουργήματός τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *