ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Ανακοινώσεις

Αξιότιμοι ,

Δεδομένης της έκτακτης καταστάσεως και της απειλής της χώρας μας από τον Covid-19, κρίνεται επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία αφενός των ιατρών και του λοιπού προσωπικού στις δομές υγείας, που δίνουν μάχη καθημερινά, αφετέρου του πληθυσμού μας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Συγκεκριμένα:

-Άμεση έναρξη των διαδικασιών για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού(ιατρικού-νοσηλευτικού).

-Δημιουργία ενός 4ψήφιου αριθμού του ΕΟΔΥ, με στόχο την άμεση επικοινωνία των  Διοικήσεων των Νοσοκομείων.

-Αναβολή όλων των τακτικών ιατρείων.

-Να ανασταλεί προσωρινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, προς αποφυγή συνωστισμού στα Περιφερειακά Ιατρεία-Κέντρα Υγείας και μέσω ΗΔΙΚΑ να υπάρξει επαναληπτική συνταγή για 1μήνα από τα φαρμακεία, βάσει της τελευταίας συνταγής για τους χρόνιους πάσχοντες, ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΙΑΤΡΟΥ.

-Δημιουργία επιπλέον κέντρων αναφοράς, ενός τουλάχιστον στην Πελοπόννησο, για την ανίχνευση του ιού με δυνατότητα PCR εξέτασης.

-Αύξηση των εργαστηρίων που διενεργούν εργαστηριακές εξετάσεις για κορονοϊό σε όλη τη χώρα.

-Διασφάλιση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά, σαπούνια κ.τ.λ.) σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και για τους ιδιώτες ιατρούς.

– Ενίσχυση δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με επικουρικό προσωπικό και παράταση των ήδη επικουρικών ιατρών-νοσηλευτών.

-Επιστροφή του εκπαιδευμένου νοσηλευτικού προσωπικού ΜΕΘ, που προέρχονται από το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ειδικότερα για την περιοχή ευθύνης του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας:

-Δημιουργία περισσότερων κλινών  ΜΕΘ και ΜΑΦ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

-Αύξηση των επικουρικών ιατρών και συγκεκριμένα για τη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους: 1 χειρουργός, 1 παιδίατρος, 1 αναισθησιολόγος, 1 παθολόγος, 1 καρδιολόγος. Για τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου: 2 παθολόγοι, 1 παιδίατρο, 1 αναισθησιολόγο, 1 πνευμονολόγο.

-Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Αργολίδας με 5 άτομα(διασώστες-πλήρωμα ασθενοφόρου).

Επίσης χρειάζονται άμεσα 2 χειριστές-εμφανιστές ΤΕ και 7 νοσηλευτές για τη Ν.Μ.Ναυπλίου και 10 νοσηλευτές για τη Ν.Μ. Άργους. Τέλος κρίνεται απαραίτητη η άμεση προμήθεια  2 αναπνευστήρων κλειστού τύπου για Ν.Μ.Ναυπλίου και 1 για Ν.Μ.Άργους.

Είμαστε εδώ καθημερινά να ενημερώνουμε τα μέλη μας με τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ, παράλληλα να μεταφέρουμε άμεσα στους πολίτες απλά, εύστοχα, σύντομα, πληροφορίες για τη μη εξάπλωση του εν λόγω ιού.

Ως μάχιμοι ιατροί καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, που πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια αντοχής και στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την άμεση και έγκαιρη παρέμβασή σας, στον κοινό μας αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης.

Με εκτίμηση,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *