2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΕ

Ανακοινώσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ

                                                                                                          Αθήνα 30/3/2020

Αξιότιμε κ Γενικέ Γραμματέα Δημόσιας Υγείας

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι, στις 20-3-2020 σας είχαμε κοινοποιήσει επιστολή, με την οποία ζητούσαμε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ως επίσημο γνωμοδοτικό όργανο προς εσάς και τον Υπουργό Υγείας, να προχωρήσει σε έκδοση οδηγιών όσον αφορά την εξυπηρέτηση του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών στην περίοδο της πανδημίας (βασικοί εμβολιασμοί, αναμνηστικές δόσεις, μέσα προφύλαξης κλπ).

Παρά το γεγονός ότι εμείς ως Ομοσπονδία, έχουμε αποστείλει από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του προβλήματος οδηγία, περί εξυπηρέτησης του προγράμματος για τους βασικούς εμβολιασμούς, τα μέλη μας ζητούν επίμονα και με αγωνία την επίσημη θέση της Πολιτείας.

Άμεσα στην προηγούμενη επιστολή μας ανταποκρίθηκε προς τιμήν του ο κ Τσιόδρας (τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά), θεωρώντας ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, συμφωνώντας μαζί μας και κάνοντάς μας ταυτόχρονα γνωστό ότι σας ενημέρωσε άμεσα.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση και η σιωπή αυτή είναι κάτι που αφ ενός μας λυπεί ιδιαίτερα, αφ ετέρου μας προβληματίζει έντονα. Το θέμα της πανδημίας και της συμπεριφοράς όλων μας απέναντι στους εμβολιασμούς, όπως και της ευθύνης που έχουμε προς τα παιδιά και τους γονείς, δεν μπορεί να περιμένει ή να παραμελείται.

Δεν πρέπει να ξεφεύγει της προσοχή σας ότι οι Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι ευθύνονται και στηρίζουν τον εμβολιασμό των παιδιών στην χώρα μας σε ποσοστό πάνω από 75%, ακόμα και τις πολύ δύσκολες αυτές ώρες.

Ευελπιστώντας την φορά αυτή στην άμεση ανταπόκρισή σας, παραμένουμε στην διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Η διοικούσα επιτροπή

Έλσα Καλούδη 6907916111

Τζίνα Νταμάγκα 69366689111

Κώστας Νταλούκας 6944307208

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *